sobota, 29 czerwca 2013

KOKTAJL JAGODOWY - dobry na wzrok, wzmacnia naczynia krwionośne, chroni przed wolnymi rodnikami.

Oto obiecany wczoraj koktajl jagodowy. Jest przepyszny!!!!
Dodatek otrębów wzbogacił go o błonnik nierozpuszczalny w wodzie-idealny na poprawę motoryki jelit, migdały i siemię lniane są bogatym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych. 
Polecam i Smacznego!!!!!!


Składniki:
  • 100g jagód
  • 100g truskawek
  • 150ml kefiru 2% tłuszczu (kefir można zastąpić mlekiem sojowym, migdałowym lub owsianym)
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka otrębów pszennych
  • 1 łyżeczka płatków migdałowych 

    Sposób przyrządzenia:
     
    Truskawki i jagody umyć. Z truskawek odciąć szypułki. Tak przygotowane owoce przełożyć do blendera zalać kefirem, dodać siemię, otręby i płatki migdałowe. Zmiksować na jednolitą konsystencję.


    Wartość odżywcza i energetyczna: (z kefirem)
     
    Energia: 214kcal
    Białko: 9g
    Tłuszcze: 9g
    Węglowodany: 23g
    Błonnik: 9g


    zapraszamy do akcji :



    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Dziękuje i życzę smacznego!