Oto obiecany wczoraj koktajl jagodowy. Jest przepyszny!!!!
Dodatek
otrębów wzbogacił go o błonnik nierozpuszczalny w wodzie-idealny na
poprawę motoryki jelit, migdały i siemię lniane są bogatym źródłem
zdrowych kwasów tłuszczowych.
Polecam i Smacznego!!!!!!
Składniki:
- 100g jagód
- 100g truskawek
- 150ml kefiru 2% tłuszczu (kefir można zastąpić mlekiem sojowym, migdałowym lub owsianym)
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- 1 łyżeczka otrębów pszennych
- 1 łyżeczka płatków migdałowych
Sposób przyrządzenia:
Truskawki i jagody umyć. Z truskawek odciąć szypułki. Tak przygotowane owoce przełożyć do blendera zalać kefirem, dodać siemię, otręby i płatki migdałowe. Zmiksować na jednolitą konsystencję.
Truskawki i jagody umyć. Z truskawek odciąć szypułki. Tak przygotowane owoce przełożyć do blendera zalać kefirem, dodać siemię, otręby i płatki migdałowe. Zmiksować na jednolitą konsystencję.
Wartość odżywcza i energetyczna: (z kefirem)
Energia: 214kcal
Białko: 9g
Tłuszcze: 9g
Węglowodany: 23g
Błonnik: 9g
Energia: 214kcal
Białko: 9g
Tłuszcze: 9g
Węglowodany: 23g
Błonnik: 9g
zapraszamy do akcji :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje i życzę smacznego!