niedziela, 11 sierpnia 2013

TWAROGOWA PASTA Z ŁOSOSIEM

Twarożek, wędzony łosoś i koperek to dla mnie idealne połączenie. Dlatego dziś na śniadanie proponuję pyszną, pełnowartościową twarogową pastę z łososiem. Co można napisać o łososiu...na pewno, że niezaprzeczalnie jest on jedną ze zdrowszych ryb. Zawarte w nim nienasycone kwasy tłuszczowe - omega-3 bardzo korzystnie wpływają na nasz układ krążenia - obniżają cholesterol, działają przeciwkrzepliwie. Gwarantuję, że w połączeniu pełnoziarnistym pieczywem smakuje wyśmienicie. 
Polecam i Smacznego!!!!


Składniki: (2 porcje)
  • 100g serka białego do smarowania ok 5-7% tłuszczu (ja użyłam 5%)
  • 50g wędzonego łososia
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • świeżo mielony pieprz


 Sposób przyrządzenia:

Serek przełożyć do miseczki, dodać posiekanego wędzonego łososia, koperek, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.


Wartość odżywcza i energetyczna: 1 porcji

  Energia: 90,5kcal
  Białko: 10,5g
  Tłuszcze: 4,5g
  Węglowodany: 2g
  Błonnik: 0g

2 komentarze:

Dziękuje i życzę smacznego!